Učitelji

Blažka Gaberc

Glasbeno uvajanje

Blažka Gaberc

Blažka Gaberc se je s šestimi leti začela učiti kljunasto flavto na glasbeni šoli Gornja Radgona pri učiteljici Meliti Vulc. Po končanem srednješolskem izobraževanju na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani se je vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer je študirala kljunasto flavto v razredu prof. Mateje Bajt. Leta 2016 je v Valenciji pridobila pedagoško diplomo Willems in postala učiteljica najmlajših otrok glasbenega uvajanja na GCEW.

Blažka je večkratna dobitnica priznanj iz kljunaste flavte na državnih tekmovanjih TEMSIG: srebrna plaketa in 3. nagrada marca 2010, zlata plaketa, prva nagrada in posebno priznanje za osvojenih 100 točk leta 2013. Udeležila se je številnih seminarjev za kljunasto flavto in komorno igro pri prof. Petru Holtslagu, Lisete da Silva in Mateji Bajt. Redno nastopa z ansamblom Nova Schola Labacensis pod vodstvom Borisa Šinigoja, ki se posveča izvajanju evropske renesančne in baročne glasbe, pa tudi rebetika in orientalskega glasbenega izročila.

Leta 2019 je na Pedagoški fakulteti magistrirala iz logopedije in surdopedagogike na temo Spodbujanje razvoja fonološkega zavedanja s pomočjo glasbenih dejavnosti po Edgarju Willemsu. Pri svojem delu se posveča povezovanju elementov glasbenega in logopedskega področja.