Glasbeno šolanje na daljavo

Od 16. marca dalje je naša šola zaprta po navodilih ministrstva zaradi izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID19.

Kljub temu že od prvega dne zaprtja šole uspešno izvajamo šolanje na daljavo. Veseli in ponosni smo, da smo se uspeli tako hitro prilagoditi in odgovoriti na nove izzive izobraževanja. Vsem staršem se iskreno zahvaljujemo, da svoje otroke podpirajo pri glasbenem šolanju v domačem okolju.
Pouk inštrumenta je stekel po skypu in drugih podobnih aplikacijah. Nastope na odrih smo zaenkrat nadomestili z nastopi na YouTube kanalu (https://youtu.be/8l7LiBDdqyo). Nauk o glasbi in solfeggio se odvijata preko zoom videokonferenc in gradiva v obliki učnih listov in avdio ter video posnetkov. Veseli smo, da čisto vsi naši učenci aktivno sodelujejo!

In naši najmlajši? Zanje vsak teden pripravimo novo učno uro v obliki videoposnetka, kjer učiteljice izvajajo različne dejavnosti: spodbujajo k poslušanju, petju, ritmičnemu izvajanju. Priložimo jim tudi posnetke dobre glasbe in jih vabimo h gibanju ob poslušanju, tako kot to počnemo na naših glasbenih uricah. Bi radi za trenutek pokukali v naše učilnice na daljavo za najmlajše? Tu je nekaj utrinkov, želimo vam veliko veselja ob ogledu:

Začetna stopnja uvajanja: https://youtu.be/FZbXljp8xZo
Nadaljevalna stopnja uvajanja: https://youtu.be/4qQZVEMw5CI
Zaključna stopnja uvajanja: https://youtu.be/XS2w33MaLcc
Zaključna stopnja uvajanja – igranje na kromatične zvončke: https://youtu.be/_R4Rh5sbSVM

Za konec pa lahko rešite učni list za 4. razred nauka o glasbi (do sedaj smo jih za vse razrede pripravili že preko 50) in preverite svoje glasbeno znanje! 😀

Prenesite učni list za 4. razred (PDF, 286 KB)