Naši učenci so v soboto, 24. 3. gostovali na glasbeno-znanstvenem dogodku z naslovom “Science for children / Znanost za otroke”. Srečanje, h kateremu je bila povabljena tudi naša šola, je nastalo pod okriljem italijanskega Ministrstva za kulturo, potekalo pa je v prostorih Ekonomske fakultete Univerze v Vidmu.
Otrokom je bilo na zabaven in domiseln način predstavljeno navidezno nezdružljivo: umetnost glasbe in fizika! V okviru dopoldanskih predavanj so se naši učenci predstavili še v “Einsteinovem orkestru”. Ne pozabimo namreč, da je bil sam Albert Einstein odličen violinist! Skupaj z dvesto članskim zborom so učenci izvedli skladbo “La formica” ter Willemsovo skladbico Stenska ura.
Sledil je popoldanski premor in čas za kosilo. Naša prijazna gostitelja Nadia in Giovanni sta nas počastila s čisto pravo italijansko pico ter postregla s pomembnimi napotki: kje je v mestu najti najboljši sladoled!?
Po kratkem sprehodu po krasnem renesančnem mestu in kepici vrhunskega sladoleda smo se odpravili proti bližnjemu Gonarsu. Z nastopom v tamkajšnjem kulturnem centru so naši učenci ter učenci s tržaškega in videmskega konzervatorija v prijateljskem duhu zaključili večer.