Anton Toni Lenarčič

fagotist

Anton Toni Lenarčič 

Svoje glasbeno šolanje sem začel pri petih letih z glasbenim uvajanjem na GCEW, moj prvi inštrument pa je bil kljunasta flavta pri prof. Barbari Cefera. Takoj naslednje leto sem izbral fagot in nadaljeval šolanje pri prof. Paolu Calligarisu Po sedmih letih sem skupaj z osmimi razredi solfeggia leta 2020 šolanje na GCEW tudi zaključil. Vsa leta sem bil redno vključen v različne komorne zasedbe, veliko sem nastopal tudi na koncertih v Cankarjevem domu, v Slovenski filharmoniji ter na gostovanjih.

Leta 2014 sem se predstavil na Reviji ljubljanskih glasbenih šol in v oddaji Muzikajeto na RTV Slovenija. Leta 2016 sem se udeležil državnega tekmovanja Temsig in osvojil zlato plaketo ter prvo nagrado v kategoriji 1a. Leta 2018 sva se s fagotistko Katjo Schrader udeležila istega tekmovanja za komorne skupine in osvojila srebrno plaketo v kategoriji 1b. Tekmovanja Temsig sem se udeležil tudi v letu 2019 in ponovno dobil zlato plaketo ter prvo nagrado.

Že nekaj let redno sodelujem na mojstrskih tečajih DoReLab v Palmanovi in na Anciuti Music Festival  v Forni di Sopra (Italija). V letu 2020 sem bil tudi član Slovenskega nacionalnega mladinskega orkestra.

Šolanje nadaljujem na Škofijski klasični gimnaziji, vzporedno pa se izobražujem na KGBL, kjer me fagot poučuje prof. Lorenzo Contaldo.