Miha Zupanc Kovač

Miha Zupanc Kovač je obiskoval pouk violončela pri profesorju Pavlu Rakarju na Glasbenem centru Edgar Willems. V vseh letih je sodeloval v različnih komornih zasedbah, zboru in orkestru glasbene šole, obiskoval je tudi pouk klavirja pri prof. Mateju Boninu. V času šolanja na Škofijski klasični gimnaziji je v Glasbeni šoli v Zavodu sv. Stanislava zaključil osmi razred violončela in začel z igranjem v godalnem orkestru Glasbene šole. Zatem je tam pet let obiskoval pouk solopetja pri prof. Marti Močnik Pirc. V teh letih je pel v Mladinskem mešanem zboru sv. Stanislava pod vodstvom prof. Damijana Močnika.

Po uspešno zaključenem štiriletnem šolanju na gimnaziji in opravljeni splošni maturi, je tri leta na Akademiji za glasbo študiral glasbeno pedagogiko. Sedaj nadaljuje s študijem orkestrskega dirigiranja pri prof. Marku Letonji in prof. Simonu Dvoršaku. Poleg tega obiskuje pouk solopetja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Janku Volčanšku. Od oktobra 2017 poje v Komornem zboru Megaron pod vodstvom Damijana Močnika in v Komornem zboru Akademije za glasbo pod vodstvom prof. Sebastjana Vrhovnika.

Od leta 2017 vodi Mladinski zbor Župnije Marijinega oznanjenja v Ljubljani in Vokalno skupino, ki jo sestavljajo bivši dijaki Škofijske klasične gimnazije. Vodil je MePZ Klas Groblje. Poleg teh vodi več projektnih zasedb. Z več zasedbami sodeluje kot korepetitor, med drugim tudi s Slovenskim otroškim zborom. Redno pomaga pri pripravi Komornega zbora Megaron na večje vokalno-inštrumentalne projekte. Udeležuje se različnih dirigentskih seminarjev. Od leta 2019 vodi tudi orkester alumnov Škofijske klasične gimnazije Simfonija 23. Dvakrat letno pripravlja večje vokalno-inštrumentalne projekte v obliki glasbenega sodelovanja orkestrske zasedbe in zbora pri mašah v frančiškanski cerkvi Marijinega oznanjenja. Na teh redno izvajajo skladbe slovenskih in tujih skladateljev, posebno vlogo pa imajo tudi izvedbe novitet.

Miha Zupanc Kovač