Miha Zupanc Kovač

Miha Zupanc Kovač, rojen 23. 12. 1998 v Ljubljani, je začel obiskovati glasbeno pripravnico v Glasbenem centru Edgar Willems leta 2003 in se kmalu začel učiti violončelo pri profesorju Pavlu Rakarju. V vseh letih šolanja na GCEW je sodeloval v različnih komornih zasedbah, zboru in orkestru glasbene šole, pri prof. Mateju Boninu pa je obiskoval tudi pouk klavirja.

Med šolanjem na Škofijski klasični gimnaziji je v Glasbeni šoli Zavoda sv. Stanislava zaključil osmi razred violončela in igral v godalnem orkestru, obiskoval pa je tudi pouk solopetja pri prof. Marti Močnik Pirc in pel v Mladinskem mešanem zboru sv. Stanislava pod vodstvom prof. Damijana Močnika.

Po končani maturi se je vpisal na Akademijo za glasbo, kjer obiskuje 2. letnik programa glasbena pedagogika. Še naprej rad poje in sicer v Komornem zboru Megaron, ki ga vodi prof. D. Močnik, in v Komornem zboru Akademije za glasbo pod vodstvom prof. S. Vrhovnika. Poleg tega je prevzel vodenje nekaj zasedb – Mladinskega zbora Župnije Marijinega Oznanjenja v Ljubljani in Vokalne skupine Laulu, redno sodeluje s Slovenskim otroškim zborom, z nekaterimi drugimi pa projektno.

Nastopil je kot solist s simfoničnim orkestrom Konservatorija F. Chopina iz Krakowa na Poljskem pri izvedbi Rutterjeve Otroške maše ter v mladinski operi Všeč si mi D. Močnika s Slovenskim tolkalnim projektom in Mladinskim opernim zborom Glasbene Matice. Kot violončelist sodeluje tudi v orkestru alumnov Škofijske klasične gimnazije pod vodstvom dirigentke J. Petriček Hrastnik.

Miha Zupanc Kovač