Vesna Gostič

violinistka

Vesna Gostič

Svoje glasbeno šolanje sem začela s petimi leti z glasbenim uvajanjem na GCEW. Pri šestih sem začela igrati violino pri prof. Urški Doler, kasneje pa pri prof. Roku Zgoncu. Poleg učenja violine mi v lepem spominu na GCEW ostajajo tudi ure solfeggia, orkestra in muziciranja v komornih skupinah ter dekliškem komornem zboru. Pri prof.  Zgoncu sem glasbeno šolanje nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kjer sem pod mentorstvom prof. Zgonca tudi maturirala.

Študij nadaljujem na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Vasilija Meljnikova.

Glasbene izkušnje sem začela nabirati že zgodaj, s sodelovanjem v radijskem programu Veseli tobogan. Med letoma 2016/17 so me povabili k projektu Four notes for Europe (Štiri note za Evropo) komornega orkestra Nova, s katerim smo nastopili na turneji po Sloveniji. Kot solistka na violini sem leta 2018 nastopila s pihalnim orkestrom.

Že od vsega začetka se udeležujem tekmovanj, tako solistično kot s komornimi skupinami; leta 2018 in 2020 sem na državnem tekmovanju Temsig prejela srebrno plaketo, leta 2019 pa zlato plaketo z godalnim kvartetom.

Redno se udeležujem tudi seminarjev – Orkesterkamp, Austrian MasterClasses ter dodatnih glasbenih izobraževanj pri priznanih violinistih, kot so Anja Bukovec, Bojan Cvetrežnik, Brigitte Steinschaden, Raphael Kasprian, Annelie Gahl, Susan Hong Coleman, Rodion Zamuruev, Wonji-Kim Ozim in drugi.

Poleg solističnih nastopov doma in na tujem (Avstrija, Italija), sem aktivno sodelovala v številnih zasedbah – simfonični orkester, godalni kvartet, klavirski trio, violinski duo, duo s kitaro, …

Vesna Gostič