Vesna Gostič

violinistka

Svoje glasbeno šolanje sem začela s petimi leti z glasbenim uvajanjem na GCEW. Pri šestih sem začela igrati violino pri prof. Urški Doler. Dve leti kasneje sem se pridružila razredu prof. Roka Zgonca in pri njem končala osnovno glasbeno šolanje ter uspešno opravila sprejemni izpit na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kjer zdaj obiskujem zadnji letnik – prav tako pod mentorstvom prof. Zgonca. Poleg učenja violine mi v lepem spominu na GCEW ostajajo tudi ure solfeggia, orkestra in muziciranja v komornih skupinah ter dekliškem komornem zboru.

Glasbene izkušnje sem si začela nabirati že zgodaj, ko sem sodelovala v radijskem programu Veseli tobogan. V letih 2016/17 so me povabili k sodelovanju pri projektu Four notes for Europe (Štiri note za Evropo) komornega orkestra Nova, s katerim smo nastopili na turneji po Sloveniji. Kot solistka na violini sem leta 2018 nastopila s pihalnim orkestrom.

Leta 2018 sem prejela srebrno plaketo na državnem tekmovanju TEMSIG. Tudi poleti se redno udeležujem glasbenih izobraževanj: Orkesterkamp, Austrian Summer Classes ter seminarjev različnih profesorjev (Anja Bukovec, Bojan Cvetrežnik, Brigitte Steinschaden, Raphael Kasprian, Annelie Gahl, Susan Hong Coleman, …).

Igram v simfoničnem orkestru KGBL, s katerim nastopamo po Sloveniji, Avstriji, Madžarski in Nemčiji, aktivno in z veseljem pa sodelujem tudi v komornih zasedbah: klavirski trio, godalni kvartet, violinski duo, …

Vesna Gostič