Glasbeno šolanje na daljavo

Od 16. marca do 18. maja je bila naša šola zaprta po navodilih ministrstva zaradi izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID19.

Kljub temu smo že od prvega dne zaprtja šole uspešno izvajali šolanje na daljavo. Veseli in ponosni smo, da smo se uspeli tako hitro prilagoditi in odgovoriti na nove izzive izobraževanja. Vsem staršem se iskreno zahvaljujemo, da so svoje otroke podpirali pri glasbenem šolanju v domačem okolju.

Šolanje na daljavo je le začasna oblika pouka, saj je pouk v živo pri glasbenem šolanju nenadomestljiv. Naša šola pouk vedno, ko je to mogoče, izvaja v živo. Če to zaradi epidemiološke situacije ne bo možno ves čas prihajajočega šolskega leta, bomo našli kvalitetne prehodne rešitve na osnovi izkušenj iz letošnjega pomladanskega obdobja.

Pouk inštrumenta je od 16. marca do 18. maja letos potekal po skypu in drugih podobnih aplikacijah. Nastope na odrih smo nadomestili z nastopi na YouTube kanalu (https://youtu.be/8l7LiBDdqyo). Nauk o glasbi in solfeggio sta se odvijala preko zoom videokonferenc in gradiva v obliki učnih listov in avdio ter video posnetkov. Veseli smo, da so čisto vsi naši učenci aktivno sodelovali!

Kako pa smo delali z našimi najmlajšimi učenci, starimi od 3 – 6 let? Zanje smo vsak teden pripravili novo učno uro v obliki videoposnetka, kjer so učiteljice izvajale različne dejavnosti: spodbujale so k poslušanju, petju, ritmičnemu izvajanju. Za učence smo izbirali tudi posnetke dobre glasbe in jih vabili h gibanju ob poslušanju, tako kot to počnemo na naših glasbenih uricah. Bi radi za trenutek pokukali v naše učilnice na daljavo za najmlajše? Tu je nekaj utrinkov, želimo vam veliko veselja ob ogledu:

Začetna stopnja uvajanja: https://youtu.be/FZbXljp8xZo
Nadaljevalna stopnja uvajanja: https://youtu.be/4qQZVEMw5CI
Zaključna stopnja uvajanja: https://youtu.be/XS2w33MaLcc
Zaključna stopnja uvajanja – igranje na kromatične zvončke: https://youtu.be/_R4Rh5sbSVM

Za konec pa lahko rešite učni list za 4. razred nauka o glasbi (do sedaj smo jih za vse razrede pripravili že preko 50) in preverite svoje glasbeno znanje! 😀

Prenesite učni list za 4. razred (PDF, 286 KB)