Tjaša Bulajić in Mihajlo Bulajić

hornistka Orkestra Slovenske policije in solo hornist Simfoničnega orkestra RTV Slovenija

Glasbeni center Edgarja Willemsa je na naju naredil izjemen vtis, saj s svojim nevsiljim, naravnim pedagoškim pristopom prisluhne otroku v najbolj zgodnjih letih otroštva in ga obravnava celostno. Izjemno srčni pedagogi naj tej glasbeni šoli podajajo svoje strokovno glasbeno in pedagoško znanje na presenetljivo prvinski in tankočuten način, hkrati pa zelo sistematično in prilagojeno starosti otroka. Šolo doživljava kot nekakšno kliniko za svobodno otroško dušo, ki objame otroka z njemu znanim (zaznavanje zvoka: ptičje petje, osvajanje ritma z udarjanjem rok po mizi …) in  ga pelje postopoma a zelo  strokovno premišljeno v neznano – abstraktno raziskovanje (solfeggia, harmonije, improvizacije…). 

Otrok glasbo s takim pristopom še bolj ponotranji, se mimogrede priuči pozornosti, prepoznavanja melodij in kasneje z lahkoto pridobljene čustvene in fiziološke vtise  v glasbenem uvajanju  združi v lažje dojemanje glasbe v celoti. Mlad človek tako stopa v življenje obogaten z vrednotami, ki so pomembne na vseh področjih delovanja: sproščenost nastopanja, samozavest, ustvarjalnost, delavnost in doslednost. 

Tako sva nad napredki, ki jih zaznavava vsakodnevno, navdušena  tudi pri najinih otrocih, ki sta si seveda po svoji naravi različna, vendar pedagoški pristop in izredno predan, potrpežljiv, sproščen in izjemno usposobljen kader te glasbene šole vedno  najde pot do vzbujanja glasbenega posluha in posluha za umetnost nasploh. 

Za varen pristan v otroških dušah in še večjo harmonijo v družini kot profesionalna glasbenika, predvsem pa kot človeka, ki jima za osebno rast ogromno pomeni kulturna budnost in osveščenost, resnično toplo priporočava vsem otrokom najboljšo glasbeno šolo, kar sva jih do sedaj spoznala!