Obvestilo o božičnem koncertu 2019

BOŽIČNI KONCERT GCEW: petek, 20. december 2019 ob 18.00, Linhartova dvorana Cankarjevega doma

Dragi učenci, spoštovani starši!

Želim vam posredovati informacije v zvezi z božičnim koncertom naše glasbene šole, ki bo v petek, 20. decembra 2019, ob 18.00 v Linhartovi dvorani CD.

Petek, 20. 12. – GENERALKA V LINHARTOVI DVORANI po sledečem razporedu:

14.30 – 15.00 komorne skupine / godala, klavir
15.00 – 15.30 komorne skupine / pihala
15.30 – 16.00 orkester
16.00 – 16.30 najmlajši pevski zbor (učenci zaključne stopnje uvajanja in 1. razreda NOGS) ter učenci, ki spremljajo pesmi Božična (metalofoni) in Spi, dete, spi (mlajši godalci)
16.30 – 17.00 pevski zbor vseh učencev GCEW od 2. razreda NOGS dalje

Prosim vse sodelujoče, da ne zamujajo na generalko, ker imamo za vajo zelo omejen čas. Odprt bo službeni vhod št. 4 na Erjavčevi cesti, glede na uro prihoda pa tudi drugi vhodi v Cankarjev dom.

Inštrumentalisti naj pridejo toliko prej, da bodo do pričetka svojega termina na generalki imeli pripravljene in uglašene inštrumente.

PRIHOD NA KONCERT

Najmlajši otroci (učenci zaključne stopnje uvajanja in 1. razreda NOGS) in starejši učenci, ki sodelujejo le v pevskem zboru, pridejo v dvorano ob 17.45, vsi ostali pa ob 17.30 oz. po navodilih profesorjev.

OSTALA NAVODILA

Vsi sodelujoči naj bodo oblečeni v majico GCEW, pod njo pa naj imajo tanjšo majico z dolgimi rokavi. Kdor je še nima ali jo je prerasel, bo dobil novo v glasbeni šoli na glasbenih urah pred koncertom. Prosim, da vsi večji otroci preverijo, ali jim je majica še prav, in to sporočijo svojemu učitelju. Radi bi se izognili deljenju majic na generalki, zato to preverite že prej. Zraven naj imajo otroci hlače ali krilce. Prosim, da ne pridejo na koncert v kavbojkah in v športnih copatih.

Najmlajši učenci bodo koncert spremljali na podiju pred odrom.

V koncertni dvorani pričakujemo tišino. Pred prihodom se pogovorite z otrokom o tem, da se glasbeni dogodki ne morejo odvijati v dvorani, kjer ni tišine, zato prosim ne tolerirajte glasnega govorjenja in premikanja otrok po dvorani. Vaš zgled je, kot vedno, merodajen. Koncert ne bo predolg, zato mislimo, da je to gotovo izvedljivo. Koncert ni primeren za dojenčke in otroke, mlajše od treh let, ki spremljanja koncerta še ne zmorejo.

Starše najmlajših otrok prosimo, da pred prihodom v dvorano poskrbijo za stranišče in za žejo.

Koncert bomo fotografirali, določene odlomke pa tudi posneli. Ker gre za javni nastop, bo šola fotografije in posnetke po svojem izboru objavila v medijih. Če želite sami fotografirati oz. posneti svojega otroka, prosimo, da opravite to diskretno in pri tem ne motite drugih poslušalcev – ne uporabljajte naprav, ki oddajajo zvoke, kamer, tablic in telefonov pa ne dvigujte nad glavo. Prosimo, da posnetke shranite samo za domačo uporabo in jih ne objavljate nikjer, saj gre za poseg v pravice ostalih nastopajočih.

Vstopnice za koncert po 10 eur lahko kupite pri blagajni CD. Nastopajoči otrok vstopnice ne potrebuje.

Če imate še kakšno vprašanje, se lahko obrnete name ali na druge učiteljice in učitelje.

Veselim se srečanja z vami in vam želim prijeten december!

Mateja Tomac Calligaris, ravnateljica

Ljubljana, december 2019