Postopno odpiranje šole – nove informacije

Naša glasbena šola ponovno odpira svoja vrata v ponedeljek, 18. maja 2020. Vzpostavitev izvajanja programov v šolskih prostorih bomo izvedli postopoma in pri tem upoštevali navodila in priporočila pristojnih služb. V tem procesu ne moremo mimo dejstva, da se v družbi dogajajo velike spremembe, ki vplivajo na življenja učencev in njihovih staršev oziroma družin.

Sprva smo v skladu z navodili ministrstva načrtovali, da bomo v prostorih šole od 18. maja dalje izvajali le individualni pouk inštrumentov. V četrtek, 14. maja, smo od ministrstva dobili novo informacijo, da se na glasbenih šolah lahko odvija tudi skupinski pouk, če ga uspemo zagotoviti v skladu z normativi in omejitvami, ki jih je za šole predpisal NIJZ.

Obdobje od 16. marca dalje, ko se je šola zaprla, je bilo naporno za vse udeležence vzgojno-izobraževalnega procesa. Učitelji in učenci so se morali priučiti novega načina dela, starši so morali v tem procesu sodelovati in hkrati skrbeti za svoje službene in druge obveznosti. Zelo pomemben oteževalni vidik je tudi sprememba urnikov različnih obveznosti, ki jih imamo vsi v svojih življenjih.

Na šoli bomo zato z 18. majem pričeli le z individualnim poukom inštrumentov. Skupinski pouk bomo poskušali uvesti postopoma in tako, da ne povzročamo prevelikega stresa ne učencem, ne staršem, pa tudi ne zaposlenim, ki so se znašli v situaciji usklajevanja izvajanja pouka v šoli in pouka na daljavo. To bomo izvedli v skupnem dogovoru, po svojih močeh pa bomo skušali zadostiti različnim realnim potrebam vseh udeleženih.

Starše bomo informirali preko elektronske pošte. Prosimo za hitre odzive, saj je drugače nemogoče slediti spremembam, ki se zaradi epidemije dogajajo z danes na jutri.

Vsem se zahvaljujemo za odzivnost in potrpežljivost! Skupaj nam bo uspelo!