Projekt Erasmus+

PROJEKT MEDNARODNE IZMENJAVE 2022

Letos bomo v okviru in s podporo Erasmusa+ izvedli projekt, v katerem se bodo učitelji in učenci GCEW povezali z odličnimi pedagogi in učenci treh francoskih glasbenih šol, in sicer:

Ecole de musique Ryméa, Lyon (Benjamin Lunetta), Ecole de musique, Irigny (Cristophe Voidey) in Maîtrise de la Primatiale Saint Jean Baptiste de Lyon (Thibaut Louppe).

Sodelovanje poteka v okviru Mednarodne federacije Willems, https://fi-willems.org.

Naša pevska skupina 15 pevcev bo v dneh od 28. aprila do 1. maja gostovala v Lyonu, kjer bomo izvedli skupen koncert zborovske glasbe. Učence bo spremljalo šest profesorjev, ki bodo imeli priložnost srečanja in strokovne izmenjave s francoskimi pedagogi in umetniki. Skupni koncert bo izveden 30. aprila v čudoviti cerkvi sv. Ireneja v Lyonu. Dan kasneje bomo sodelovali tudi pri petju pri maši v Lyonski katedrali.

Naše pevce bo na sodelovanje pripravljal učitelj Tom Varl, od 14. do 18. februarja pa bo v Ljubljani umetniški vodja projekta Benjamin Lunetta, ki bo vodil intenzivne vaje. Glasbeni program bo obsegal predvsem sakralno glasbo različnih skladateljev 20. stoletja, vključili pa bomo tudi predstavitev izbranih slovenskih skladateljev. Benjamin Lunetta bo v tistem tednu izvedel tudi dve predavanji za profesorje GCEW.

Projekt financira EU.