Projekt Erasmus+

PROJEKT MEDNARODNE IZMENJAVE 2022

Letos smo v okviru in s podporo Erasmusa+ izvedli projekt, v katerem so se učitelji in učenci GCEW povezali z odličnimi pedagogi in učenci treh francoskih glasbenih šol, in sicer: Ecole de musique Ryméa, Lyon (Benjamin Lunetta), Ecole de musique, Irigny (Cristophe Voidey) in Maîtrise de la Primatiale Saint Jean Baptiste de Lyon (Thibaut Louppe).

Sodelovanje je potekalo v okviru Mednarodne federacije Willems, https://fi-willems.org.

Naša pevska skupina 15 pevcev je v dneh od 28. aprila do 1. maja 2022 gostovala v Lyonu, kjer smo izvedli skupen koncert zborovske glasbe. Učence je spremljalo šest profesorjev, ki so imeli priložnost srečanja in strokovne izmenjave s francoskimi pedagogi in umetniki. Skupni koncert je bil izveden 30. aprila v čudoviti cerkvi sv. Ireneja v Lyonu. Dan kasneje smo sodelovali tudi pri petju pri maši v Lyonski katedrali.

Naše pevce je na sodelovanje pripravljal učitelj Tom Varl, od 14. do 18. februarja pa je bil v Ljubljani umetniški vodja projekta Benjamin Lunetta, ki je vodil intenzivne vaje. Glasbeni program je obsegal predvsem sakralno glasbo različnih skladateljev 20. stoletja, vključili pa smo tudi predstavitev izbranih slovenskih skladateljev. 

Projekt je financirala EU.

Improvizacija na inštrumentu

Oglejte si kratek povzetek gostovanja v Lyonu

Melodična improvizacija v glasbenem uvajanju – tema gostovanja Erasmus

Zaključna stopnja glasbenega uvajanja – tema gostovanja Erasmus

Willemsove vsebine pri pouku klavirja – tema gostovanja Erasmus