Tekmovanja 2014-2015

18. regijsko tekmovanje mladih glasbenikov Ljubljane

Zveza slovenskih glasbenih šol
9. februar 2015, Glasbena šola Moste – Polje, Ljubljana

V kategoriji Komorne skupine s pihali, I. b je Pihalni trio Amade (Alja Perovšek – oboa, Ana Schrader – klarinet in Martina Miniussi – fagot) pod mentorstvom prof. Paola Calligarisa osvojil Zlato priznanje in z 93,33 točkami tudi 2. mesto.

18. regijsko tekmovanje mladih glasbenikov Ljubljane – Solfeggio, I. a in I. b kategorija

Zveza slovenskih glasbenih šol
19. 3. 2015, Glasbena šola Vrhnika

Šest učencev naše šole je tekmovalo v I. a kategoriji, dve učenki pa v kategoriji I. b.
Učenci so prvič sodelovali na tovrstnem tekmovanju in kljub visoki zahtevnosti že prvič v I. a kategoriji, z mentorico Matejo Tomac Calligaris osvojili dve bronasti priznanji, v I. b kategoriji pa sta obe tekmovalki, ki ju je pripravljala prof. Ivana Dizdarević Đuričić, prejeli zlati priznanji na regijskem tekmovanju, na Državnem tekmovanju pa bronasti plaketi.

Tekmovanje Svirel 2015, Štanjel, 6. – 12. 4. 2015

Zavod lepih umetnosti UPOL

Na gradu Štanjel so tekmovale: fagotistka Martina Miniussi, učenka prof. Paola Calligarisa in Pihalni trio Amadé v sestavi Alja Perovšek, oboa, Ana Schrader, klarinet in Martina Miniussi fagot. Njihov mentor je bil prof. Paolo Calligaris.
Na tekmovanju so odlično nastopile in osvojile Zlati priznanji – trio s 95 točkami in fagotistka s kar 98 točkami.

Accademia Musicale Città di Palmanova

3° concorso musicale “Città di Palmanova” per giovani esecutori italiani, sloveni, croati e austriaci, Palmanova, Italija, 16. 5. 2015

Na 3. tekmovanju glasbenikov solistov iz štirih držav Alpe-Jadran je v Palmanovi mlada fagotistka Martina Miniussi, učenka prof. Paola Calligarisa, dosegla 100 točk v I B kategoriji in dobila 1. nagrado, podeljena pa ji je bila tudi denarna nagrada.

Koroško klavirsko tekmovaje, Radlje ob Dravi 23. – 26. maj 2015

Glasbena šola Radlje ob Dravi
Naši učenci iz razreda prof. Dejane Banđur so se udeležili KOROŠKEGA KLAVIRSKEGA TEKMOVANJA 2015, ki je potekalo v Glasbeni šoli Radlje ob Dravi od 23. do 26. maja in na katerem je sodelovalo preko 200 mladih pianistov iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Italije, Makedonije, Srbije, Tajvana, Ukrajine, Velike Britanije in Slovenije,
Vsi trije so se vrnili ovenčani s priznanji:
Jure Rode in Jure Bizjak: bronasto priznanje
Klara Čenčič: srebrno priznanje