Zasebna glasbena šola Ljubljana

Glasbeni center Edgar Willems je zasebna glasbena šola v Ljubljani, osnovana na pedagoških načelih slovitega glasbenega pedagoga Edgarja Willemsa. Nastanjen je na obrobju ljubljanskega barja na območju občine Vič Rudnik. Vanj prihajajo otroci, včasih pa tudi odrasli spoznavat, kaj vse je treba vedeti in znati in kako se tega lotiti, da imaš glasbo rad, da jo znaš poslušati in ustvarjati. To, kar se otroci učijo, ni lahko, potrebno je veliko vztrajnosti, dela in podpore staršev, dobrega vzdušja in znanja ter srčnosti učiteljev. Če se sprehodite po šoli, je zaznati sproščenost in veselje, duh potrpežljivega in vztrajnega dela pa mora biti, predvsem pri inštrumentalistih, tudi doma. Glasbeni center Edgar Willems, zasebna glasbena šola, Ljubljana, temelji ravno na teh vrednotah.
Otroci radi prihajajo tudi zato, ker se z učitelji GCEW vedno kam gre. Radi imajo tabore, gostovanja, mednarodne povezave (Italija, Švica, Francija, Španija, Islandija, …). Glasbeni center Edgar Willems, zasebna glasbena šola, Ljubljana, je aktiven član Mednarodne federacije Willems, zato ima veliko medšolskih povezovanj, sodelovanj z odličnimi tujimi pedagogi in umetniki, udeležuje pa se tudi kongresov Willems v različnih evropskih mestih, kjer se učitelji in učenci srečujejo z glasbeniki vsega sveta.

Mlade glasbenike, ki obiskujejo Glasbeni center Edgar Willems, zasebno glasbena šolo v Ljubljani, lahko spoznate v decembru v Cankarjevem domu, kjer vsako leto nastopijo pred božičem, spomladi se nekajkrat predstavijo v Slovenski filharmoniji, muzicirajo pa tudi drugje. Na koncertih sodelujejo vsi – od najmlajših do najstarejših članov zborčkov, zborov in orkestrov, solisti in komorni glasbeniki. Najbolj redni pa so seveda na njihovem domicilu, Ob dolenjski železnici na Rudniku, kjer se v različnih sestavih redno srečujejo, osrečujejo in v domači hiši tudi nastopajo. Glasbeni center Edgar Willems, zasebna glasbena šola, Ljubljana, vabi tudi Vas na obisk in pogovor.

Pišite nam za več informacij:

    Še več o Glasbenem centru Edgar Willems in o možnostih učenja glasbe pa lahko preberete tudi TUKAJ

    Veliko svežine in veselja do glasbe učenci Glasbenega centra Edgar Willems – zasebne glasbene šole v Ljubljani, želijo tudi vam!

    Mateja Tomac Calligaris
    Ustanoviteljica zavoda