Melani Popit

skladateljica

Melani Popit je rojena 9. novembra 1998 v Ljubljani. Od svojega tretjega leta, še v vrtcu Pod gradom, je obiskovala glasbeno uvajanje pri Mateji Tomac Calligaris. Po glasbeni pripravnici je v Glasbenem centru Edgar Willems ob glasbeni teoriji in solfeggiu obiskovala ure klavirja pri profesoricah Ivani Dizdarević in Dejani Banđur ter obiskovala otroški zbor GCEW. Kasneje je nadaljevala redno šolanje na umetniški gimnaziji na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, smer glasbeni stavek, pri prof. Črtu Sojarju Voglarju.

Trenutno študira kompozicijo na Akademiji za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom prof. Uroša Rojka. Kot skladateljica se zelo zanima za sodobno glasbo. Svoje skladbe predstavlja na koncertih v okviru Akademije za glasbo, pa tudi drugje (Mednarodni bienale sodobne glasbe – Koper s skladbo 4L13N5, mednarodni projekt Musick fur Ravenscbruck s skladbo das Ende v izvedbi vokalne skupine Gallina v Nemčiji).

Ob študiju ostaja tesno povezana z GCEW, kjer poučuje glasbeno uvajanje. Izobražuje se v programu za pridobitev Pedagoške diplome Willems.