Učitelji

Mateja Tomac Calligaris

Ravnateljica, glasbeno uvajanje, solfeggio

Mateja Tomac Calligaris se že od rane mladosti ukvarja s pedagoškim delom, čeprav je najprej študirala medicino. Nenačrtovana prisotnost na enem od seminarjev za Willemsove učitelje glasbe je privedla do tega, da se je odločila preusmeriti se na področje glasbene pedagogike. L. 1994 je v Italiji pridobila Willemsovo pedagoško diplomo in leto kasneje v Ljubljani pričela delati s prvo skupinico triletnih nadebudnežev. L. 2002 je diplomirala na Pedagoški fakulteti v Trstu. Istega leta je ustanovila Glasbeni center Edgar Willems ter na osnovi Willemsovih smernic napisala lastne programe za glasbeno vzgojo in izobraževanje, ki so l. 2004 po sklepu Strokovnega sveta RS pridobili javnoveljavnost. Od ustanovitve vodi GCEW ter sodeluje s številnimi slovenskimi in tujimi pedagogi ter umetniki. Je tudi aktivna članica Slovenskega društva za glasbeno pedagogiko Willems ter podpredsednica Mednarodne federacije Willems.

Julija 2018 je v Lyonu kot prva Slovenka pridobila Didaktično diplomo Willems, ki ji omogoča samostojno usposabljanje učiteljev po Willemsovih pedagoških načelih. Vodi seminarje na področju glasbene pedagogike v Sloveniji in sodeluje pri izobraževanju tudi drugod po Evropi (Italija, Francija, Španija, Švica).

Na šoli vodi glasbene urice za najmlajše in poučuje solfeggio. Na TEMSIG-u l. 2018 sta dva njena učenca dobila zlato priznanje iz solfeggia, Mednarodno tekmovanje iz solfeggia Maribor 2019 pa je prineslo kar štiri zlate plakete. Skrbi za udejanjanje vizije šole, ki jo stalno nadgrajuje in plemeniti.