Učitelji

Alenka Podboj

Klavir

Alenka Podboj se je rodila 30. 9. 1981 v Ljubljani, kjer se je z devetimi leti vpisala k pouku klavirja v Glasbeno šolo Moste-Polje k prof. Nataliji Cimperman-Rakar. Leta 1996 se je vpisala na Gimnazijo Poljane, tri leta zatem pa je vzporedno začela s poukom klavirja na Srednji glasbeni in baletni šoli Ljubljana v razredu prof. Gite Mally. Po maturi na Gimnaziji Poljane se je vpisala na študij kulturologije na fakulteti za družbene vede v Ljubljani in kasneje še japonologije ter muzikologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Zaradi nezadovoljstva s tedanjimi študijskimi programi se je odločila študij prekiniti in se posvetiti glasbi. Po opravljeni maturi iz klavirja se je vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani. Študij klavirja pedagoške in umetniške smeri v razredu prof. Andreja Jarca je zaključila leta 2015.

Medtem je leta 2011 je uspešno zaključila tudi usposabljanje za Willemsove učitelje glasbe in prejela Pedagoško diplomo Willems.

Že kot študentka je pričela z delom v glasbeni šoli, najprej kot korepetitorka na GŠ Moste-Polje, med leti 2008 in 2012 je učila klavir na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, sedaj pa je profesorica klavirja in nauka o glasbi s solfeggiom na GCEW. S svojimi učenci je prejela tudi lepo število nagrad (Memorial Dušan Protić, Beograd l. 2018: 1. nagrada z učencem klavirja; TEMSIG 2018: zlata plaketa z učencem solfeggia; Mednarodno Koroško klavirsko tekmovanje, Radlje ob Dravi l. 2017: zlato priznanje; Tekmovanje Sonus, Hrvaška: prvo mesto z učencem solfeggia).