Učitelji

Urška Demšar

Violina, viola, solfeggio, glasbeno uvajanje

Urška Demšar je rojena leta 1988 v Mariboru. S šestimi leti se je začela učiti violino pri prof. Aleksandri Herman, nadaljevala pri prof. Viktorju Petku, maturirala pa leta 2006 v razredu prof. Franja Peternela. Leta 2007 je maturirala še na II. gimnaziji Maribor in šolanje nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu doc. Franca Avseneka, smer viola. Z odliko je diplomirala februarja 2012.

Skozi vsa leta šolanja se je udeleževala mojstrskih tečajev priznanih pedagogov in tekmovanj iz violine, viole ter solfeggia. Kot otrok je čutila nelagodje ob javnem solističnem nastopanju, veliko veselja pa je našla v orkestrskem in komornem muziciranju.

V letu 2012 je s simfoničnim orkestrom Cantabile kot solistka nastopila na koncertih v Logatcu in Ljubljani, kot članica Simboličnega orkestra se je s koncerti v dvoranah in uličnimi nastopi spopadla s
strahom pred javnim nastopanjem in se ga znebila.

Leta 2016 je na Mednarodnem seminarju Willems v Valenciji pridobila Pedagoško diplomo Willems. Od leta 2013 poučuje violino, violo in glasbeno uvajanje ter solfeggio na GCEW. Ljubezen do glasbe in samoizražanje skoznjo želi prenašati tudi na svoje učence, s katerimi je prejela tudi nekaj lepih nagrad (mednarodno tekmovanje Svirél 2017 in 2016: dve zlati priznanji, tekmovanje Leona Pfeiferja 2016: 2. nagrada).