Učitelji

Monika Kartin

Klavir

Monika Kartin

Monika Kartin se je rodila v Ljubljani, kjer se je po končani klasični gimnaziji in srednji glasbeni šoli (smer klavir v razredu prof. Zorke Bradač) vpisala na Filozofsko fakulteto, Oddelek za muzikologijo ter na Akademijo za glasbo v Ljubljani, Oddelek za klavir, v razred prof. Marijana Lipovška. Študij muzikologije je končala leta 1973, študij klavirja pa leta 1975.

Leta 1973 je postala asistentka na Oddelku za muzikologijo in leta 1982 uspešno končala magistrski študij. Spomladi leta 1986 se je zaposlila v Cankarjevem domu, kjer je bila voditeljica glasbenega programa do 1. septembra 2002, ko je v Slovenski filharmoniji prevzela mesto umetniške direktorice. 1. septembra 2004 se je za določen čas zaposlila v Ministrstvu za zunanje zadeve in do 30. septembra 2008 opravljala delo kulturne atašejke na Veleposlaništvu Republike Slovenije v nemškem Berlinu.

Po vrnitvi iz Nemčije je ustanovila glasbeno agencijo Allegro, leta 2009 pa je začela poučevati klavir tudi v Glasbenem centru Edgar Willems.