Učitelji

Tamara Gombač

Violončelo

Tamara Gombač je diplomantka Univerze v Ljubljani, Akademije za glasbo iz razreda prof. Miloša Mlejnika. Diplomirala in magistrirala je tudi na Hochschüle für Musik, Theater und Medien Hannover v Nemčiji, v razredu prof. Leonida Gorokhova. Med študijem je bila članica Mladinskega simfoničnega orkestra Gustav Mahler, štipendistka “Yehudi Menuhin, Live music now” Hannover in večkratna prejemnica nagrad na domačih in tujih tekmovanjih.

Trenutno deluje kot profesorica violončela, komorne igre in godalnega orkestra na Glasbeni šoli in Umetniški gimnaziji Velenje in na GCEW. Obenem opravlja specializiran poklic instrumentalistke v okviru Statusa svobodne umetnice Ministrstva za kulturo RS.

Sodeluje s slovenskimi državnimi orkestri, s Slovenskim komornim glasbenim gledališčem in različnimi komornimi sestavi. Sodelovala je na  festivalih, kot so Festival Ljubljana, Festival Maribor, Glasbeni abonma Hiše culture Celje, Festival Velenje, Festival Tartini, Kristalni abonma Sokolski dom, Frag-Art Schaffhausen in drugi.