Učitelji

Klara Jelovšek

Violina

Prvič se je z violino srečala leta 2005, ko je vstopila v GŠ Vrhnika v razred profesorja Đorđeta Beraka. Pod njegovim mentorstvom je nato nadaljevala na GŠ Vič- Rudnik. Hkrati je obiskovala tudi učne ure klavirja pri profesorici Irini Milivojević, pri kateri ima zaključeno nižjo glasbeno šolo iz klavirja.

Leta 2014 je uspešno opravila sprejemni preizkus za srednjo glasbeno šolo. Vpisala se je na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana v razred profesorja Žige Branka, kjer je leta 2018 z odličnim uspehom zaključila 4. letnik umetniške gimnazije. Opravila je sprejemni preizkus na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer trenutno zaključuje  magistrski študij violin v razredu red. prof. Monike Skalar.

Na njeni glasbeni izobraževalni poti se je udeležila več tekmovanj doma in drugod (Italija, Srbija), kjer je prejemala lepa odličja. Udeležila se je tudi tekmovanja TEMSIG iz solfeggia, kjer je v prvi etapi dobila srebrno priznanje.

Bila je del več različnih komornih skupin (godalni kvartet, godalni trio, klavirski trio, trio z orglami), s katerimi so posegali po odličjih na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Zelo rada pa tudi zaigra v duu s svojo sestro Ajdo na violončelu.

Sodelovala je v različnih orkestrih – najprej v simfoničnih orkestrih glasbenih šol, ki jih je obiskovala, nato pa tudi kot substitutka v orkestru GŠ Ribnica in v Festivalskem orkestru Mati domovina. V šolskem letu 2017/18 je bila tudi vodja sekcije 2. violin simfoničnega orkestra KGBL, večkrat pa jo povabijo kot koncertno mojstrico orkestra Koroški simfoniki, ki deluje pod okriljem Društva glasbenikov Europea. Leta 2019 se je pridružila orkestru Simfonika Vrhnika, pod taktirko Marka Fabianija, kjer trenutno zaseda mesto koncertne mojstrice.