Učitelji

Rikardo Janjoš

Klavir, korepeticije, glasbeno uvajanje

Rikardo Janjoš

Rikardo Janjoš je osnovno glasbeno izobraževanje zaključil na Glasbeni šoli Ravne na Koroškem, šolanje pa nadaljeval na umetniškem oddelku Gimnazije Velenje v razredu Milice Šnajder Hutterer. Maturiral je leta 2012 pod mentorstvom Katje Žličar Marin in istega leta študij klavirja nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu profesorjev Dubravke Tomšič Srebotnjak in Jakše Zlatarja. Diplomiral je leta 2018 pod mentorstvom prof. Jasminke Stančul.

Svoje znanje izpopolnjuje doma in v tujini pri priznanih pianistih in profesorjih, naj naštejemo le nekatere: Marianna Shirinyan, Norma Fisher, Simon Trpčeski, Lazslo Baranyay, Aleksandar Serdar.

Februarja 2017 je v dvorani Slovenske filharmonije v sklopu cikla koncertov Ob klavirju Glasbene mladine ljubljanske izvedel Schumannove Simfonične etude op. 13, maja 2019 pa je na koncertu cikla Tutti z Orkestrom Slovenske filharmonije zaigral Koncert za klavir in orkester št. 5 v F-duru, op.103 – “Egipčanski” Camilla Saint-Saënsa. Od aprila 2019 poučuje klavir in korepetira učence na Glasbenemu centru Edgar Willems v Ljubljani.